Judo

Majaheicha-judo-witJudo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent zachte weg. Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport is.

Jigoro Kano had bij het ontwerpen van de sport ook nadrukkelijk een training van de geest voor ogen. Zijn filosofie wordt gekenmerkt door twee begrippen:

Seiryoku Zenyo (Maximale effectiviteit met minimale inzet): wat een persoon doet, moet met optimale inzet van geestelijke en lichamelijke energie gebeuren. In het judo leert men de kracht van de tegenstander te gebruiken om hem ten val te brengen. In het leven is dit het principe van de juiste dingen doen op het juiste moment.

Jita Kyoei (Wederzijds profijt en welbevinden): de deelnemers dienen respect te hebben voor zichzelf en voor anderen. Bij het beoefenen van het judo leren ze samen te werken om zich de vaardigheden eigen te maken. Zonder tegenstander om mee te judoën kan men de sport immers niet leren; men werpt zelf en wordt op zijn beurt geworpen. Deze opvatting van samenwerkend leren is ook in andere gebieden van het leven geldig.

Veel kinderen denken aanvankelijk dat je bij judo uitsluitend moet proberen elkaar op de grond te werpen. Voor veel ouders is judo vaak niet meer dan een vorm van gereglementeerd stoeien waaraan hun kind (vaak vanwege de hedendaagse gedragsproblematiek) grote behoefte heeft. Echter leert uw kind bij Majaheicha in Made niet alleen respect voor anderen en discipline, ook leren zij zichzelf te verdedigen in noodsituatie’s en zullen ze zelfverzekerder worden.
Bij Majaheicha is er de mogelijkheid voor jong en oud deze fantastische sport te beoefenen, ook is judo een hele goede basis voor mensen die zich in  Mixed Martial Arts willen verdiepen.

Bij Majaheicha in Made is het mogelijk een aantal keer per week judo les te volgen (Lestijden staan in het fotoboek).

 

Wij hanteren zeer schappelijke prijzen voor onze leden.

 

-Jeugdleden tot 16 jaar 25,50 euro  per kwartaal!

-Leden vanaf 16 jaar 31,50 euro per kwartaal!

 

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een proefles contact op met ons team via het contactformulier.