Kickboksen

Majaheicha-kickboxing-witKickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai). Inmiddels is Nederland een van de toonaangevende landen op kickboks gebied, bijna alle grote namen uit de kickbokswereld komen uit Nederland of trainen in Nederland.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Tijdens sparren dragen de deelnemers handschoenen, scheenbeschermers, mondbescherming en de jeugd hoofdbescherming. Veiligheid tijdens het sporten dient altijd gewaarborgd te worden.

Ook is Kickboksen een uitstekende manier om snel calorieën te verbranden en spiermassa op te bouwen, je wordt er fit van en bouwt conditie op. In onze lessen zit een stuk conditietraining, spier-opbouwende oefeningen en natuurlijk het leren van kickbokstechnieken. Het is niet voor niets dat veel groepslessen op de gemiddelde sportschool technieken uit het kickboksen gebruiken om hun groep snel veel calorieën te laten verbranden.

Kickboksen samen met judo vormt bij ons ook de basis voor de mensen die MMA willen beoefenen.

Bij Majaheicha is het mogelijk een aantal keer per week kickboks-les te volgen (Lestijden staan in het fotoboek) .

 

Wij hanteren zeer schappelijke prijzen voor onze leden. Alle vechters die kickbokslessen volgen mogen ook gratis deelnemen aan de Strajiubokado en judo lessen.

 

-Jeugdleden tot 16 jaar 35,- euro  per kwartaal!

-Leden vanaf 16 jaar 44,- euro per kwartaal!

 

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een proefles contact op met ons team via het contactformulier.